8 Aralık 2010 Çarşamba

Hünkarbeğendi

Eti için:
1/2 kuşbaşı et
1 adet soğan
domates
Beşamel sos:
3/4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
                Hazırlanışı
   Soğanları ince ince doğrayın biraz sıvıyağda soteleyin ve eti ekleyin.Eti iyice haşladıktan sonra domateside ekleyin..Tuz ve karabiberde ekleyin..
   Bu arada patlıcanlarıda közleyin.Diğer tarafta tereyağı ve unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve sütü ekleyin.Közlenmiş ve ince doğranmış patlıcanlarıda ilave edin.Beşamel sosun üzerine eti de ekleyip servis yapın.
  Afiyet olsun..
Tarifi arkadaşım 8.etkinlik kurban bayramı sofraları etkinliğine ev sahipliği yapan http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum ..

12 yorum:

Cafe Pepela dedi ki...

Şu 'nefasete' hayır diyebilecek biri olabilir mi ?
Ellerine sağlık Deniz.Afiyet,bal,şeker olsun sizlere :)

dokuzuncubulut dedi ki...

En sevdiğim tariflerden biridir. Hiç üşenmem sık sık yaparım. Siz de çok güzel yapmışsınız, rengi kıvamı mükemmel olmuş, ellerinize sağlık.

Saglıklımutfak dedi ki...

Nefis gözüküyor. Ellerine sağlık

anneanneninemekleri dedi ki...

Ben de sık sık yaparım ,ellerine sağlık nefis görünüyor.

Unknown dedi ki...

Ba-yı-lı-rım:) Ellerine sağlık canımcığım..

Banu dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım patlıcanlı yemeklere afiyetler olsun...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Canım elllerine sağlık nefıs görunuyor en sevdıgım yemektır:)sevgiler

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünümü var tadıda terindedir eminim ellerinize sağlık.

ahsen58 dedi ki...

ellerine sağlık tatlım çok güzel görünüyor

özlem dedi ki...

Canım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. her zaman beklerim.

Unknown dedi ki...

hünkar agzının tadını bilen insanmış bence.ellerine saglık.

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım ellerine sağlık canım
hayırlı cumalar sevgiler