Eti için:
1/2 kuşbaşı et
1 adet soğan
domates
Beşamel sos:
3/4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanları ince ince doğrayın biraz sıvıyağda soteleyin ve eti ekleyin.Eti iyice haşladıktan sonra domateside ekleyin..Tuz ve karabiberde ekleyin..
Bu arada patlıcanlarıda közleyin.Diğer tarafta tereyağı ve unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve sütü ekleyin.Közlenmiş ve ince doğranmış patlıcanlarıda ilave edin.Beşamel sosun üzerine eti de ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Tarifi arkadaşım 8.etkinlik kurban bayramı sofraları etkinliğine ev sahipliği yapan http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum ..
8 Aralık 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Şu 'nefasete' hayır diyebilecek biri olabilir mi ?
Ellerine sağlık Deniz.Afiyet,bal,şeker olsun sizlere :)
En sevdiğim tariflerden biridir. Hiç üşenmem sık sık yaparım. Siz de çok güzel yapmışsınız, rengi kıvamı mükemmel olmuş, ellerinize sağlık.
Nefis gözüküyor. Ellerine sağlık
Ben de sık sık yaparım ,ellerine sağlık nefis görünüyor.
Ba-yı-lı-rım:) Ellerine sağlık canımcığım..
Canım ellerine sağlık bayılırım patlıcanlı yemeklere afiyetler olsun...
Canım elllerine sağlık nefıs görunuyor en sevdıgım yemektır:)sevgiler
çok güzel görünümü var tadıda terindedir eminim ellerinize sağlık.
ellerine sağlık tatlım çok güzel görünüyor
Canım tarifini aldım ellerine sağlık. katılımın için çok teşekkürler. her zaman beklerim.
hünkar agzının tadını bilen insanmış bence.ellerine saglık.
bayılırım ellerine sağlık canım
hayırlı cumalar sevgiler
Yorum Gönder